Light

Könyörtelen természet

A David Attenborough narrációjával készített ismeretterjesztő sorozat farkasokról szóló epizódjának egy kíméletlen jelenete.

Rengeteg természetfilm témája, ahogyan a ragadozó legyőzi a prédáját. A BBC Wildlife Specials (magyarul Vadvilágként ismert) című szériájának részei egy-egy fajt járnak körül, így több is foglalkozik ezzel. A farkasról készült műsorban megdöbbentő vadászatnak lehetünk szemtanúi.

A jóval nagyobb testű és erősebb bölényt egy farkas magában képtelen lenne legyőzni, ezért csoport támadt csoportra. Miután kiválasztották a legvédtelenebbnek tűnő tagot, addig hajszolják, amíg elszakítják a társaitól, hogy végül a “sok lúd disznót győz” elve alapján leteperjék.

A kiszemelt, reménybeli áldozatot még így is nehéz komolyabb sérülés nélkül kifárasztani, amíg az fel nem adja a küzdelmet, vagy amíg olyan sebet nem ejtenek rajta, amelytől végleg a földre rogy.

Olykor-olykor előfordul, hogy az üldözött állatok szembefordulnak a támadó fenevadakkal és elhajtják őket, de olyat ritkán látni, hogy a csapat egy domináns példánya feláldozza a leggyengébb láncszemet. Ilyenek a farkastörvények a növényevők között is: a csorda érdeke mindenek felett áll. Elveszítettek egy társat, de a falka nem követi tovább őket.

Galamblelkűeknek és gyenge idegzetűeknek nem ajánljuk a videó megnézését!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik