Light

A Cirque du Soleil tisztelgése Michael Jackson előtt

A cirkuszvilág félisteneinek főhajtása a pop királya emlékére. Talán nem kegyeletsértés, de még az eredetinél is klasszabb!

1984-ben Guy Laliberté és Daniel Gauthier olyasmit tett, amivel örökre átírták a cirkuszművészet fogalmát: megalapították a Cirque du Soleil csapatát, és kiléptek a fóka-bohóc-oroszlán évszázadokon át elrongyolt háromszögéből.

Ezzel óriási tömegeket csábítottak vissza a manézs világába, hiszen a világ körül turnézó társulataik inkább támaszkodnak mozgásművészek és akrobaták által alkotott látványos show-kra, melyek pazar díszletekre és jelmezekre épülnek színházi elemeket sem nélkülözve, mintsem a hagyományos műsorszámokra.

Ezáltal a  szórakoztatóipar fellegvárában, Las Vegasban nemhogy bérelt, hanem örökös helyük lett, amellett, hogy több műsoruk fut a földkerekség minden táján. Legújabb, Michael Jackson – The Immortal World Tour című sorozatukkal az előadás névadója, Jacko előtt tisztelegnek és a fenti videó alapján elmondható, hogy a siker ismét mindent elsöprő lesz, ahogyan azt már megszoktuk a gárdától.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik