Light

Hihetetlen repülő gömb

Katasztrófáknál bevethető, kanyargó UFO, természetesen a felkelő nap országából. Mit szólna hozzá Mulder ügynök?

A tömege 350 gramm összesen, 42 centiméter átmérőjű a mérete, emellett pedig úgy mozog, mintha egy repülőgép és egy helikopter keveréke lenne.

Számtalan kísérletet folytatnak hasonló tárgyak előállítására, de nagyon úgy néz ki, hogy Japánban – hol máshol? – sikerült először egy rendkívül stabil, a környezeti ártalmaknak, sőt az ütéseknek is ellenálló kisgépet létrehozni.

A masina fejlesztésekor külön ügyeltek arra, hogy kizárólag kereskedelmi forgalomban kapható alkatrészeket használjanak, és az erre fordított összeg ne haladja meg az 1 400 dollárt.

A gömb rendkívül precízen és gyorsan képes irányt változtatni, a leszállás után pedig alakjának köszönhetően a földön gördülhet tovább az irányításának megfelelően. A levegőben végsebessége elérheti a 60 kilométer per órát és természetesen kamerával is felszerelték.

A Japán Védelmi Minisztérium által kifejlesztett eszközt főként katasztrófáknál aktivizálnák, olyan helyzetekben, amikor szükség lenne képet, videót készíteni az adott állapot felmérésének céljából, de helikopterek, repülőgépek nagyságuk miatt már nem vethetőek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik