Light

Filmrendező medvebőr

Szó szerint tévéreklámot látunk, hiszen a francia kábelcsatorna, a Canal+ hirdetésén terülhetünk ki ámulatunkban, mint a maci irhája.

Az indító csatajelenet mintha az elmúlt évek egyik nagy sikerű mozifilmjéből, vagy tévésorozatának epizódjából származna. Monumentális és heroikus, amilyennek a látványt megszoktuk, helyesebben megszoktatták velünk.

Aztán egy csavarral kiderül, hogy egy mozgókép forgatásán járunk, amire azonnal rátesz egy lapáttal az a tény, hogy a játszókat és a stábot egy medvebőr dirigálja. Igen, pusztán a bundája és nem maga az állat.

Miközben egyre azon tanakodunk, mi lehet a befejező csattanó, az alkotók a főszereplő köré ügyes paródiáját szövik az “így jöttem” típusú művészportrénak. A pályatársak mellett maga a direktor ecseteli, mennyire szereti a munkájában a színészek instruálását, a speciális effektek, vagy a zene használatát, és a többi apróságot.

Majd végre megtudjuk, mi volt a kezdő lökés ahhoz, hogy rendezésre adja a fejét: az évek során annyi nagyszerű filmet volt kénytelen megnézni a Canal+ adásában, hogy arra gondolt, ő miért ne próbálja meg?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik