Light

Az autó száguld, a motor repül

A megosztók világának toronymagasan legnépszerűbb raliversenyzője, jóval túl az ötvenmilliós nézettségen az a Ken Block, aki folyamatosan egy elnyűhetetlen Ford Fiestát nyúz, kíméletlenül és szó szerint szaggatva a gépet az aszfalton.

Ő a drift – látványos csúsztatott kanyarvétel – királya, szponzorai legnagyobb örömére, akik nem győzik folyamatosan leforgatni vele a pazar videókat.

Illetve ma már nem csak kisfilmek születnek az extrém technikai sport egyik legismertebb alakjával, de világ körüli turné szintén köthető hozzá és haveri köréhez. Ennek hozzánk legközelebbi állomása idén augusztusban Bécsben volt, ahol Mr. Block és társulata élőben mutatta be, milyen, amikor a gumik már nem csikorognak, hanem egyenesen felsikoltanak a combosabb gázfröccsök hatására.

Most a Los Angeles-i buli legjobb pillanatait szemrevételezhetjük, melyben társa az FMX sportágából (ez az a műfaj, amelyben szaltóznak a kétkerekűekkel) jól ismert Blake Williams lesz egy motorral. Az ausztrál sráctól természetesen elcsattan néhány komolyabb fordulat a levegőben, amit látványilag az is fokoz, hogy egy fejkamera segítségével az ő szemszögéből is láthatjuk mindezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik