Light

Lenyúlásokra épül a kultuszmozi

Évek óta lerágott csont, hogy a Mátrix számtalan előképéből merített, a most megjelent videó azonban ezt zseniálisan illusztrálja is.

Már a debütálásakor annyi heves indulatot váltott ki a mozgókép, mint ahány lelkes rajongót szerzett. Innen nézve posztmodern utalásokkal és idézetekkel teletűzdelt alkotás, a másik szemszögből pedig szemérmetlen lopás az egész.

Készítői, a Wachowski testvérek magyarázkodásával köteteket lehetne megtölteni és akár hihető is lehet, hogy tiszteletadó főhajtásoknak szánták az innen-onnan összeollózott részleteket, csak az a baj, hogy ennyi nyaksajdító bólogatást még egy heavy metal koncerten sem látni.

A képzőművészeti, irodalmi, filozófiai és mozgóképes áthallások kimerítő felsorolása helyett mostantól itt a lehetőség, hogy a fenti, bő hat és fél perces videó lejátszásával bármelyik fanatikus Mátrix-imádó Hitetlen Tamásnak bebizonyítsuk igazunkat: a film csupán egy remix, mivel a briliáns szerkesztés egymás mellé helyezte az eredeti és a koppintott jeleneteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik