Light

Ford Focus a traktor ellen

Egy összecsapásban vajon Superman nyerne, vagy Batman? Ha bunyóznának, Rahan nyomná le Taraót, vagy fordítva?

Kisgyermekként valószínűleg a férfiak zöme képzelődött effélékről és a cimborákkal is késhegyre menő vitát lehetett folytatni a témában, bezárólag egészen a kamaszkorral.

Legalábbis “hivatalosan”, hiszen valljuk be: az úgynevezett felnőttek fantáziáját ugyanúgy megmozgatja egy-egy ilyen jellegű gondolatkísérlet. Melyik rajongó nem filózott volna azon például, hogy Yoda vgy Dumbledore, netán Gandalf győzné le a másik kettőt? Egyébként is, úgy általában, a fantasy vagy a sci-fi műfaja a jobb?

A versengés tipikus maszkulin jellegzetesség és jellemvonás, a hapsik vérében van a folyamatos vetélkedési, összehasonlítási hajlam. Erre épít számtalan alkotás, teszem azt a Gyilkos cápa vs. óriáspolip címet viselő filmművészeti remek és erre hajaz a fenti videó is.

Bár ebben az esetben már csupán az erőpróba utózöngéivel szembesülünk, melyik járgányt hirdethetjük ki keményebbnek? A munkagép nincs annyira lezúzva, mint a személyautó, ám ez utóbbi legalább egyben maradt, ha nem is egészben. Tekinthetjük a végeredményt döntetlennek?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik