Light

Sportszerűtlen dühterápia

Amerikai főoskolások futballmeccsénelég fájdalmasra sikerült egy passzt követő szerelés. Pedig az ellenfél a fejét használta.

A piros mezben, tizenötös számmal játszó(?) diák minden bizonnyal agressziókezelési gondokkal küzd. Egy dolog csupán ezzel a probléma, méghozzá nem kicsi: sajnos ezt a fajta tevékenységet szélesebb körben, mások kárára űzi.

Ha a történtek képletesen, átvitt értelemben esnek meg mondjuk egy pszichodráma csoport foglalkozásának keretein belül, a hirig valószínűleg nem került volna ebbe a rovatba.

Mivel azonban a jelenet élesben, a focipályán zajlott, az öklelésnek köszönhetően örökös helyet szerzett nálunk az elkövető.

Talán nem csoda, hogy ha már a hím szarvasmarhák jellegzetes mozdulatát idézzük fel a döbbenetes cselekedet láttán, a “bika” pozitív kicsengésű jelző helyett a pejoratívabb “vadbarom” használatára voksolunk.

A nézők a hallható reakció alapján hasonlóképpen vélekedhettek, de ami a legsúlyosabb, hogy a csapattársak vállveregetéssel biztatva ismerték el a tettet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik