Light

A csúzli királya visszatér

Így kell darabokra szedni a rombolás faszerkezetű, lőpormentes ágyújával egy autót. Kedvenc fegyvermániás feltalálónk ismét maradandót alkotott.

Van egy drága jó német mesterember, Jörg Sprave, aki elfelejtett felnőni. A lelke megmaradt valahol gyerekkorában, egész pontosan valahol annál a pillanatnál, ahol elkészítette az első csúzliját.

A gyermeki lélek nála azonban párosul egy magas színvonalú barkácsolási üzemmóddal, ami abban nyilvánul meg, hogy high-tech mechanikus parittyákat, és kilövőszerkezeteket készít középkori stílusban.

Munkásságáról már kétszer is megemlékeztünk: először bozótvágó csúzlijával parádézott, másodszor pedig csúzli-gépfegyverével randalírozott.

Palettáján most a legfrissebb és egyben legnagyobb műve csodálható meg, amely bizonyítja, hogy munkássága folyamatosan felfelé ívelő szakaszban van még. Sprave úr most egy evolúciós lépcsőt lépett meg, és a csúzliktól eltávolodva gyakorlatilag egy mechanikus kilövőszerkezetet, konkrétan egy ágyút készített.

A mester szereti részletesen bemutatni műveit, ezért egy kicsit sokat tud beszélni, így egy egyszerűsített ütemtervet adnánk a videóhoz: 2:15-ig látható a gép bemutatása, 2:18-nál kerül elő az első “áldozat” egy söröshordó formájában, 2:46-tól már egy kocsi lesz a rombolás tárgya, amely egyben a fő műsorszáma is a videónak.

Érdemes elmerülni a lassításokban, mert igazán úgy jön ki a fegyver ereje!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik