Light

Mika Kallio tripla motoros bravúrja

Ha valaki a sportág szerelmeseként versenyzésre adja a fejét, nem árt, ha tökéletesen tudja uralni a kétkerekű szörnyet, amit meglovagol.

Az egy híján harminc esztendős finn sportoló a kétezres évek elején pattant először a vasparipa nyergébe, bár nem, ezúttal nem a vonat amerikai őslakosok által ráaggatott nevére célzunk.

Karrierje az eggyel a jelenlegi előtti évtized közepétől ível fölfelé. Azóta számos díjat, és helyezést tudhat a magáénak; ám a lenti versenyrészlet mostani bemutatásával nem egy látványos győzelemben való gyönyörködés a cél.

Ezt nevezzük mi profizmusnak: először a megcsúszó járgány dobja fel gazdáját, aki nem elég, hogy úrrá lesz a a járművön, illetve egyúttal a helyzeten, de ezek után kisodródva a hatalmas hegyként tornyosuló gumiabroncsokat is képes kikerülni, majd végképp megszelidíti a leérő lába miatt tovább szambázó kerékpárt.

A makrancos jószág betörését hitetlenkedő fejcsóválással fűszerező északi rokon szuperlatívuszokkal jellemezhető tökéletességgel illusztrálta, mit is hívunk mesterhármasnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik