Light

Halálkerék a Cirque du Soleiltől

A tengelye körül forog ég és föld között az ördögi fémszerkezet. Vakmerő akrobatái egyben a meghajtó "motorjai". Lélegzetelállító képek Kanadából.

A porond világa örökké hálás lehet nekik, hiszen Cirque du Soleil (“A Nap Cirkusza”) volt az egyik olyan társulat, amely képes volt megújítani a manézs produkcióit, és végre kivezetni a bohóc-fóka-oroszlán dögunalmas háromszögéből az előadásokat.

Az 1984-ben Guy Laliberté és Daniel Gauthier alapította kompánia keveri a színház és a cirkusz elemeit, jelentősen épít a látványra, és nagy hangsúlyt fektet az egyedi jelmezekre. Las Vegasban gyakorlatilag örökös tagnak számítanak, míg a társaság másik fele folyamatosan turnézik szerte a világban.

Több mint egy tucat show-műsorral járják a világot, melyek közül az egyik legnépszerűbb a Kooza, és abból is a “Halál kereke” című attrakció, amelynek egy a harmincas években kifejlesztett szám a forrása.

Persze a kanadai művészeknek ez nem volt elég, és továbbfejlesztetették a híres látványosságot.

A mutatvány egy ördögi szerkezetre épül, mely egy tengelyből és a végén két hatalmas fémkarikából áll. Ezekbe a “ketrecekbe” száll be egy-egy artista, hogy mozgásával beindítsa a gépezetet, amelynek cirkulációja során további mutatványokat hajtanak végre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik