Light

Menetelés kacsamódra

De hova tartanak?

Az állatvilág folyamatosan tartogat részünkre olyan rejtélyeket, amelyek számunkra megfejthetetlenek. Ott van például Skóciának a Loch Ness-i szörny (fedőneve Nessi), aztán a Himalája kabalafigurájává avanzsált jeti.

Persze ezek leginkább olyan titkok, amelyek kamujelleget öltenek, de azért nem kell túl messzire menni, ha érdekes dolgokat szeretnénk látni az állatokkal kapcsolatba. Elég csak beszerezni egy kutyust, vagy egy cicát, amik remek lakberendezőnek bizonyulnak, ha hagyjuk őket kibontakozni, és ettől függetlenül is különösen tudnak viselkedni.

Megérzik például, ha jön a gazdi, vagy akár érthetetlen szabályossággal járnak be nagy sebességre kapcsolva bizonyos útvonalakat a lakásban.

Ugyanígy láthatunk – bár ritkán – szárnyas jószágot menetelni, ha falvakon utazunk keresztül. A kóválygó baromfiak is önálló útvonalon közlekedve sétálgatnak, ahogyan mai videónkban is teszik.

De hogy miként tudnak ilyen rendezettek maradni, és hol marad az ösztönös félelmük – pedig autók között fognak menetelni és nagy tömegben –, az a legnagyobb rejtély…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik