Light

Jogsi nélkül szívás

Megmutatják, mennyire az.

Nemrégiben írtunk arról a brazil kezdeményezésről, ami a szórakozóhelyeken történő szeszesital-fogyasztás hatásait viccesen megmutató masinéria segítségével és egy kedvezményre jogosító taxikupon felajánlásával arra ösztönözte a fiatalokat, hogy ne vezessenek ittas állapotban.

A Motor Accident Commission nevet viselő, gépjárművek által okozott balesetekkel foglalkozó dél-ausztrál kormányzati szervezet a másik oldalról közelít a téma – és reményeik szerint – az alkoholos felfrissülést kedvelő ifjúság felé.

Ötletes kampányukban közös a dél-amerikai leleménnyel, hogy a sokkolás és az elrettentés eszközei helyett más utat választottak:  azt mutatják meg, mennyire nem menő, ha a részeg autóhajtás miatt elveszíti az ember fia a jogosítványát. Bizony a bérsofőr jelenléte is teremthet ciki helyzetet, a másik két szituról nem beszélve.

Már csak arra lennénk kíváncsiak, hogyan próbálják a szebbik nem kapatos tagjait elrángatni a volántól? Vagy az erszényesek földjén a csajok nem isznak? Esetleg eleve adott a kérdésre a diszkriminatív válasz, miszerint nekik több eszük van a pasiknál?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik