Light

Gigantikus Marilyn Monroe

Legjobb jelenete szoborba öntve.

1944-ben egy hadiüzemben dolgozott betanított munkásként, amikor a hadsereg egyik fotósa felfedezte. Norma Jeane Mortensonként született és Norma Jeane Bakerként kezdett el színészkedni.

Marilyn Monroe-ként robbant be a köztudatba, hogy az első igazi szexszimbólum lehessen a filmtörténetben. Leghíresebb filmje Tony Curtis és Jack Lemmon által fémjelzett Van, aki forrón szereti című komédia, mégsem ebben található leghíresebb jelenete.

Hanem a Hét év vágyódás című kasszasikerben, ahol hófehér ruhája lebeg a metró szellőzőrácsa felett. Ez a jelenet tette őt örökre legendává és ezt a jelenetet készítette el gigantikus szoborként Seward Johnson képzőművész is.

A műalkotás melyet Chicago belvárosában a Magnificent Mile téren állítottak fel a szoknya alá is betekintést enged, bár csak egy erősen „tundra-bugyi” jellegű fehérneművel találkozhat a tisztelt érdeklődő.

Érdekesség még, hogy a hófehér ruhát melyet Marilyn a már említett filmben hordott a múlt hónapban árverezte el a Profiles in History aukciósház potom 4,6 millió dollárért

Ajánlott videó

Olvasói sztorik