Light

Csöves macsek

Fára mászni már nem menő.

A tűzoltó ahol tud, segít és mindig feltalálja magát. Igaz, Magyarországon nem terjedt el “lakossági szolgáltatásként” a nyávogó, elbátortalanodott házikedvencek lombkoronáról való leszedése a lánglovagok által, a legtöbben biztosan láttak már ehhez hasonló, tipikus képsort valamelyik hollywoodi alkotásban, vagy rajzfilmen.

Az alábbi felvételen ennél bonyolultabb a helyzet, mert egy kölyökcica kóborlása közben egy csőbe tévedt, méghozzá pont a tűzoltóállomáson. Meg is rekedt, ahogy kell, csupán kétségbeesett nyivákolásával adott hangot hollétéről.

Öröm az ürömben, hogy a lehető legjobb helyen esett meg a baleset (már ha ilyesmi leírható ebben a helyzetben), hiszen a helyben dolgozók azonnal nekiláttak a mentésnek. Miután kicsalogatni nem sikerült a kis négylábút, egy az épület és a cső másik végén beüzemelt levélfújó segítségével reptették ki szorult helyzetéből.

A videó második felében azt is megtudhatjuk, miért vállal ilyen munkakört bárki; hiszen az önfeledt boldogság, a felszabadult, megkönnyebbült jókedv (=hisztérikus vihogás) hangjai eltéveszthetetlenül igazolják, hogy az önzetlen segítség igenis kifizetődően megtérül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik