Light

Alternatív szórakozás

Az üresjáratok feldobására.

Van negyedórád, amikor éppen nem a főnök által adott feladatokkal bíbelődsz, de már unalmasnak tartod a pihenésképpen nyüstölt online játékokat? Nézd meg a Selfcontrolfreak honlapját! Ha fogékony vagy a hasonló vizuális gegekre, pár percig garantáltan felhőtlen kikapcsolódásban lesz részed!

A holland születésű, interaktivitással foglalkozó dizájner, akit Olivier Otten néven anyakönyveztek, fenti projektjében videofájlok készítésével vizsgálta a felhasználók és az általuk meglátogatott tartalom kölcsönhatását.

De mi szórakoztatást ígértünk, így a részletekbe menő tudományos elmélyedést a téma iránt igazán fogékony érdeklődőkre hagyva – akik pár kattintással minden információt megtalálnak erről a weblapon –, koncentráljunk a mókára!

Az oldalon elhelyezett anyagok játékosan bevonják nézőiket az alkotói folyamatba, a passzív szemlélődés helyett bizonyos mértékű aktivitást követelve meg tőlük. No nem kell túlbonyolított parancsokra gondolni, elég csak az egér mozgatásával, maximum pár billentyű leütésével a klaviatúrán utasítani a művészt, hogy mit tegyen.

Aztán jönnek a meglepő reakciók, mert egyik esetben sem teljesen az történik, amire számítunk; sőt valahol az maga a feladvány, hogy mit is kell tennünk, hogy Olit cselekvésre bírjuk: kimondja, amit szeretnénk, ide-oda szaladgáljon, elkapja, vagy lepofozza a kurzort… Kellemes próbálkozást mindenkinek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik