Light

Kutyák az étteremben

Négy kéz, két fej - nehezítéssel.

Aki látott már Beugrót, az ismerheti a segítő kéz, illetve a 4 kezes nevű játékokat. Mindkettő arra épül, hogy egy jelenetet az egyik színész fejét és a másik kezeit használva kell előadni. Biztos sokan játszották már ezek valamelyik változatát például házibulikban, de valószínűleg az alább látható, igen népszerű és magas nézettségű videó készítőinek ügyességét nem érnék utol.

A majdnem hétperces alkotáson ugyanis két kutyus adja a figurák felső részét és gazdáik karjai az alsót. Méghozzá nem semmi teljesítménnyel, hiszen abszolút házi kedvenceiket követik le, akik bár jól trenírozott, illedelmes jószágok, mégsem egy betanult mozgássort adnak elő. Ha úgy vesszük, nem őket irányítják, hanem ők irányítanak.

Igaz, a helyükön maradnak, hagyják magukat etetni, nyugodtan viselkednek, stb., ám a két “humán” szereplő teljesen hozzájuk, a reakcióikhoz igazodva improvizálja az éttermi étkezés minden pillanatát. Gesztusaikkal megpróbálják kifejezni Sia, a broholmer és Nono, a golden retriever szertelen természetét és bizony igen szórakoztató sikerrel járnak.

Szerénységüket dicséri, hogy végig a háttérben maradnak szó szerint és képletesen egyaránt, míg a blökiknek külön köszönetet mondanak a film végén. A felvétel leírásában nem győzik hangsúlyozni, hogy a két ebet nem hogy bántódás nem érte: kifejezetten élvezték a közös játékot.

A magunk részéről mi megfontolandónak tartanánk mindenki számára hasonló alázattal viseltetni partnerei iránt és ezzel nem feltétlenül az előadóművészekre céloztunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik