Light

Horror, ami a ruhákkal történik

Ha nem figyelünk a mosás minőségére.

Rob Zombie már előadóként markáns vizuális szemléletmódjáról, bizarr, extravagáns, néha morbidba hajló elképzeléseiről volt híres. Mindez együttese, a White Zombie albumborítóin, öltözékében, videoklipjeinek látványvilágában tetten érhető.

Aztán az énekes-frontember forgatókönyvíró-rendezővé nőtte ki magát és a zenei piac felől a filmbiznisz irányába mozdult el. Már a Tarantino-Rodriguez nevekkel fémjelzett dupla főhajtás, a Grindhouse kamutrailerei között helyet kapó csuklógyakorlata, Az SS vérfarkasnői is bizonyították a horror műfaja iránti elkötelezettségét, mint ahogy a Halloween című kultuszmozi kevéssé sikerült remake-je ebbe a sorba illeszkedik.

Érthető tehát emberünk megrökönyödése, amikor a Woolite felkérte élete első reklámjának megrendezésére. Első nekifutásra ugyanis a termékkel kapcsolatos asszociációk szöges ellentétét képviselik annak, amit Robtól elvárhatunk. Erre a kontrasztra játszik rá és egyúttal nem hazudtolja meg saját stílusát, amikor a feladatot ötletesen megugorva ábrázolja, ahogyan ruházatunkat kínozzuk.

Woolite: “Torture”

A Halloween előzetese

Grindhouse – Werewolf Women of the SS

White Zombie – Thunder Kiss ’65

Ajánlott videó

Olvasói sztorik