Light

Super Mario a járdán

Videojáték utcai művészetként.

Andreas Heikaus nem mindennapi témát választott szakdolgozatához. Ha még eláruljuk, hogy a Hannoverben található felsőoktatási intézmény, ahol diplomázott, a hangzatos Alkalmazott Tudományok és Művészetek Egyeteme nevet birtokolja, máris sejthető, hogy a felütésünkben megfogalmazott dicséretnek lehet némi alapja. Pedig a megvalósításról még nem is beszéltünk.

A fiatalember által készített képsoron úgy tűnik, mintha az ismert cég, a Nintendo legnépszerűbb kiadványát, a Super Mario Bros.-t játszaná, de nem egy konzol segítségével, hanem egy járdán. Mintha játszható, vezérelhető, mozgatható graffitit látnánk.

Természetesen a német diák nem egy új generációs falfirkát fejlesztett ki, “csupán” a monitoron megjelenő animációt kombinálta az utcáról készült, élő felvétellel. A videó népszerűségére és a hatalmas érdeklődésre való tekintettel Andreas megosztotta a projekt részletekbe menő háttérinfóit is az eljárás mikéntjéről, az elemek mixelésének folyamatáról és minden egyéb technikai újításról, amit alkalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik