Light

Kocka apu nagy ötlete

Sci-fi-rajongóknak kötelező!

Az internet korában bárkiből lehet felkapott figura: elég egy frappáns elgondolás, annak mutatós megvalósítása, no meg némi szerencse ahhoz, hogy az ötletgazda hasznosítható ismertségre tegyen szert.

A tudományos-fantasztikus tömegkultúra kedvelőjeként valahol természetes, ha a rajongásunk tárgya beszűrődik mindennapjainkba és életünk részévé válik. Ennélfogva a “geeky dad” (körülbelül “kocka apu”) felhasználónéven mikroblogoló amerikai családapa legalább olyan klassz, vagy legalábbis általa annak tartott módszerrel kívánta kislánya növekedését mérni, mint amilyen szuper a számára a család szeme fénye.

Így kitalálta sci-fi-tematikájú gyermekmércéjét, amelyen a különböző testmagasságokat kedvenc film- és sorozatszereplőinek sziluettje jelzi. Kreativitása olyan népszerűségre tett szert, hogy már a lányka főiskolai tanulmányaira szánt összeg gyűjtésére be tudott indítani egy adományalapot, magától értetődően a világháló segítségével.

Ezen az oldalon lehet megnézni az ingyenesen letölthető, kinyomtatható és poszterként falra ragasztható alkotását, valamint ha a mű tetszést aratott, egyúttal hozzájárulhatunk a gyerkőc továbbtanulásához is. Ki hány alakot ismer föl a körvonalak alapján?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik