Light

Jailhouse rock

Nem egészen Elvis, nem egészen rock n' roll.

Hanem valami egészen más. De először is történeti áttekintés, utána pedig rátérnénk a mai videóra. Szóval; 1975-ben Van McCoy és a Soul City Symphony feltalálta a hustle nevezetű táncot, melyhez azért írtak egy hatalmas slágert, azonos, The Hustle címmel.

A hustle egy olyan sortánc, amelyet fiatal, mikrofonhajú afroamerikaik (no meg persze mindenki más) roptak a diszkókorszak gömbtükörrel, világító padlóval bőven megáldott időszakában. Ezzel Van McCoy-nak valami olyasmi sikerült, ami egészen odáig senkinek; vagyis bevitte a diszkóba az addig csak a country zenében honos sortáncot, amelyben teljes teremnyi embertömeg mozog azonos koreográfiára.

Mai videónkban a zene és a tánc marad, viszont a helyszín erősen megváltozik, konkrétan egy Fülöp-szigeteki fegyházban zajló buli kellős közepébe csöppenünk (már amennyire bulinak lehet nevezni bármit is a börtönben). Kb. ezer elítélt narancssárga hacukában ropja a hustle dallamára, időnként kissé bénázva, de azért elég látványosan ahhoz, hogy több mint 3 milliós nézettséget generáljon a Youtube-on.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik