Light

Filmből reklám

A reklámból meg reklám…

Érthetetlennek tűnik, de megmagyarázzuk. Adva van a Csillagok Háborúja széria. A Volkswagen jó érzéssel kiragadta még a Super Bowl-döntő idejére ebből Darth Vader figuráját (és töpörítette gyerek formájában). A siker nem is maradt el, a videó látogatottsága több tízmillióra rúg, csak a Youtube-on.

De nézzük tovább. Egy népszerű képregény a Marveltől – Thor – hamarosan a mozikban (és nálunk hamarabb, mint az USA-ban, hoppá). A történet lényege: a Földre taszítanak egy isteni származású szuperhőst és élete akkor indul be igazán, mikor eredeti világának legsötétebb erőit is utána küldik.

Thort akcióban nagyban segíti hűséges kalapácsa (ennél idétlenebb eszköz még sohasem volt szuperhős kezében, már csak a biciklilánc hiányzik vagy egy kapa), amellyel osztja is rendesen a nekifeszülő ellenlábasokat.

De most vissza a bevezetőben írt reklámhoz: a Volkswagen-reklám paródiáját készítették el, a miniatűr Darh Vadert pedig lecserélték alacsony növésű Thorra a film marketingesei. Illetve a végkifejleten csavartak egy kicsit, vagyis meglépték azt, amit a VW nem mert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik