Light

Hátraszaltó

Több tonnával.

A hetvenesek években a kisteherautók (pickup) és a terepjárók előretörésével az USA-ban megjelent egy olyan mutáció, amely kezdetben azért jött létre, hogy az őstermelő a földje felé autózva ne ragadjon be a sárba.

Ehhez (vagyis a dagasztás műveletének elhagyásához) a kerekeket enyhén nagyobbra vették az átlagnál, olyan jófajta traktornak megfelelően, és a kasztnit is megemelték legalább egy méterrel.

Az így sikerült gépek hamar népszerűek lettek a kombájnon és traktoron szocializálódó redneckek (az USA déli részén élő fehér amerikaiak gúnyneve) körében. Annyira, hogy már nem csak a tehéncsordát hajtották a készülékkel, hanem egy idő után stadionnyi embertömeggel bíró versenyeket is rendeztek, illetve rendeznek a mai napig.

A Monster Jam keretén belül Las Vegasban zajlódott egy nagyobb kaliberű show, ahol gépek tucatjai hörögtek és szórakoztatták a jónépet. Itt Ryan Anderson mutatott be egy örök emlékű hátraszaltót, amely végre nem úgy került fel a Youtube-ra, hogy előtte több perc unalom van körbe-körbe, hanem azonnal az akciót láthatjuk. Vagyis 13 másodperc következik, mellébeszélés és kompromisszum nélkül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik