Light

Feljebb és feljebb

Aztán feljebb és feljebb...

Minden olyan egyszerűnek tűnt; csak egy 539 méter magas rádiótornyot kellett megmászni. Na az, hogy magasabb az Eiffel-toronynál, meg ugye hogy az Empire State Buildingnél (az csak 102 emelet New York közepén, Manhattanben), az nem lehet gond.

De az sem, hogy míg az előbbiek tetejére kényelmes lift visz fel, addig erre az adóvevőre fokról fokra kell feljutni, végig kockáztatva a lezuhanást.

Arra, hogy miért van szükség a biztonsági kötélre és a karabinerre az út nagy részénél, nem sikerült rájönni. Egyszerűen főhősünk csak olyan helyekre akasztja be javarészt, ahol egy esetleges baleset esetén saját maga rántaná le a szereléket, és semmit nem tartana meg a védőfelszerelés. De hát így legalább fokozható a feszültség.

Egyébként a kisfilm remek, semmilyen hatásvadász zene vagy vágás nem csorbítja a megdöbbentő élményt, és egyszer valóban felér a bátor alpinista – érdemes kivárni. A filmnek két érdekessége is van (számos más mellett): az idétlenül himbálózó szerelőtáska és a főszereplő titokzatos kísérője…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik