Light

Részegek és sofőrök

Véralkoholszint 1,5 ezrelék felett

Hogyan is néz ki számokban az alkoholos befolyásoltság mértéke?

0,5 ezrelék véralkoholszintig még megfelelő a kontroll, a szükséges reflexidő sem romlik. 0,5-1,5 ezrelék közötti tartományában már emelkedik a vérnyomás, megnő a magabiztosság, a mozdulatok egyértelműen hevesebbé válnak. Ez már az ittasság.

1,5-2,5 között kezdődik az imbolygás, az önkontroll elvesztése, ekkor már részeg a delikvens (bár ezt ilyenkor többen kikérik maguknak). 2,5-3,5 szélességű sávban már erősen csökken az önkifejezés verbális lehetősége, gyakorlatilag csak az alany tudja, mit szeretne mondani, környezetének már kimondottan részegekre szakosodott tolmácsra – vagy azt kiváltó fordítógépre – lenne szüksége. Ezzel párosulva már a jelentős bolygómozgás is állandósul.

Ez az a szakasza az alkoholos befolyásoltságnak, amelyet már súlyos jelzővel illethetünk. E felett sokaknál eszméletvesztés következhet be, és 4,5 ezreléken túl már olyan alkoholmérgezésről beszélhetünk, amely halálos is lehet.

Jelentős italmennyiség elfogyasztása ellenére többen is úgy érzik, hogy remekül vezetnek és továbbra is és bátran ülnek a kormány mögé. llyenkor a reakcióidő csökkenésével nő az a sejtése a sofőrnek látszó egyednek, hogy tulajdonképpen az egyik legjobb vezető, aki valaha az utakra kerülhetett. Az internet nem is fukarkodik e futamok győzteseinek bemutatásával, rogyásig vannak velük a videó megosztók.

Hirtelen megjelenik, aztán meg csak menekülne (0:50 közelében lesz érdekfeszítő)

Korrekt kanyarvétel kis átalakítással.

Kiszáll és táncol egyet a zsarunak.

Benéz az üzletbe.

Könnyít magán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik