Light

A rizsföld művészete

Amikor életre kel a tájkép.

A japán Inakadate falu határában a rizsföldeken több ezer négyzetméteren, évről-évre hatalmas, szó szerint freskó-szerű műremekek nőnek ki a földből. A műalkotások alapjai természetesen maguk a növények szárai, melyek a képek alapjául szolgáló négy színt adják. Nem színezik a növényeket, hanem négyfajta rizst használnak a művek elkészítése során.

A munkálatokat gondos számítógépes tervezés előzi meg, amikor is eldöntik, milyen alkotások, milyen nagyságban és színösszeállításban kerüljenek majd a földekre. A rizspalánták ültetése májusban kezdődik az elkészített tervek alapján, több száz falusi és más önkéntes segítségével. A tárlat július végétől augusztus közepéig csodálható meg a legteljesebb pompájában.

Inakadate falu gazdálkodói 17 évvel ezelőtt a helyi mezőgazdaság és idegenforgalom újjáélesztése érdekében kezdtek bele ebbe a különös vállalkozásba, melynek eredményeképpen mára 15.000 négyzetméteren terül a növényi képtár. A település határában lévő toronyból évente több tízezer látogató gyönyörködhet a nem mindennapi látványban.

További fantasztikus képek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik