Light

10 szuperhős – a leggazdagabbtól a legcsóróbbig.

A civil életben Tony Stark néven ismert Vasember a leggazdagabb a szuperhősök között. 100 milliárd dollárra becsült vagyonával, melynek alapját hadiipari érdekeltségei adják.

Őt követi egy kissé leszakadva tőle, Bruce Wayne a Wayne Enterprises tulajdonosa (másodállásban Gotham City Fekete lovagja, ismert nevén Batman) 80 miliárddal. Vagyona egy részét szülei halálával örökölte. Érdekeltségei vannak egyebek közt a repülőgépgyártásban, acéliparban, biotechnológiában és az elektronika iparágában.

Warren Worthington III (Angel). Ő kevésbé ismert idehaza, lévén csak rövidebb időre tűnt fel az X-Men: Az ellenállás vége című filmben. Szülei halálával hatalmas vagyont örökölt, 32 milliárdal a harmadik a dobogón.

Superman örök és legfőbb ellensége Lex Luthor jelentősen leszakadva az élbolytól negyedikként egy özvegyet semmizett ki vagyonából. 4.7 milliárd dollár azért nem rossz, főként, ha hozzátesszük, többször sikerült lenullázni magát anyagilag.

Professzor Charles Francis Xavier, más néven X Professzor, az X-Men nevű csapat alapítója. Apjától örökölt vagyonát megfelelően forgatta bele különböző beruházásokba, illetve szabadalmak hasznosításába, melyek alapján 3.5 milliárd dollárra tett szert. Ötödik a szuperhősök listán.

Fantasztikus négyes tagjai szabadalmak és technológia újdonságok révén jutottak kb. 500 millió dolláros vagyonukhoz. Ezzel hatodikak, bár vagyonukat egyénként nem lehet felmérni pontosan.

Hetedik a rangsorban Eric Lensherr (született Max Eisenhardt), aki főként Magneto néven ismert az X-men szériából. X Professzor első számú ellensége, a gonosz mutánsok vezetője. A nácik által elrejtett és általa megtalált aranykészlet adta vagyona alapját, mely 400 millió dollár.

A lista vége felé pedig néhány polgári foglalkozású szuperhős, akik szerényebben élik mindennapjaikat.

Matt Murdock (Daredevil) nappal ügyvéd, éjszaka viszont ő a Fenegyerek. Egy baleset következtében megvakult, de hallása, szaglása, tapintása és ízlelése rendkívül kifinomult vált. Radarérzéknek nevezett képességével szinte látja környezetét. Az ügyvéd úr 150.000 dolláros bevételre tesz szert évente, ezzel nyolcadik a listán.

Clark Kent (Superman) a legismertebb szuperhős. Szintén nem örökölt vagyont, saját éves bevétele alig éri el a 100.000 dollárt. Képességeit egyáltalán nem fordítja vagyonszerzésre, így csak kilencedik a listán.

Peter Parker (Pókember) a legszegényebb. Lepukkant bérlakásban tengeti mindennapjait, csóró fotóriporterként valóban csak a lista legalján van helye – annak ellenére, hogy talán ő a legjobban kedvelhető a szuperhősök univerzumában. Vagyona nem számottevő.

AJÁNLOTT LINKEK:

Empire Magazine cikke (Angol)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik