Light

Éneklő tatár nagyi

Dalaira tombolnak a tinédzserek.

A 82 éves Ruzaliya Garifullina úgy tűnik, áthidalt nem is egy, hanem két generációs szakadékot, hiszen tizenévesek ezrei rajonganak érte és zenéjéért. Oroszország Kazan régiójából származó hölgy magánéletét nem befolyásolta különösebben, hogy sztár lett. Bár óriási körülötte a felhajtás, ugyanúgy hajnali 5 órakor kel minden nap, és megeteti állatait kis falusi farmján. Ha ezzel végzett, elmegy a közeli városban levő stúdióba, és felvesz néhány új slágert.

És hogy milyen lehet zenéje? Egyedi ötvözete a tánczenének és a tatár népzenének, és bármilyen furcsa, a fiatalok megőrülnek érte. Első lemezéből hat hónap alatt 10 ezer példány fogyott. Ez persze csak a legálisan fogyó lemezre vonatkozó adat, a kalózverziókból jóval több találhatott gazdára.

A kis faluból származó dalosnagyi hírneve a büszkeség forrása, de celeb-státusza nem változtatott rajta, hiszen gyerekkora óta énekel. „Hetven éve éneklek! És most lettem művész?” – teszi fel nevetve a költői kérdést. Míg rajongói alig várják új albumát, ő egyszerűen csak arra vágyik, hogy hazamenjen, és este megfejje tehénkéit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik