Októberben Oscar-díjas színészek és rendezők új sorozatait is láthatjuk

Ebben a hónapban elismert filmesek közreműködésével debütálnak sorozatok: Alfonsó Cuarón és Sam Mendes dolgozott a Cáfolat illetve A franchise című sorozatokon, míg Cate Blanchett és Kevin Kline szerepel az előbbiben, Daniel Brühl és Richard E Grant pedig az utóbbiban. De új sorozatban látható David Tennant is, miközben visszatérnek olyan közkedvelt sorozatok, mint A diplomata, a Heartstopper, Az igazság ára, az Outer Banks és a Direkt terápia (továbbra is Harrison Forddal). És megint van pár búcsúzó sorozat is: utoljára láthatjuk a Superman és Loist, illetve a Hétköznapi vámpírokat is.

Where’s Wanda?, Apple TV+

Október 2.

Az Apple TV+ első német nyelvű eredeti sorozatát fekete komédiaként írják le. Dedo és Carlotta Klatt (Axel Stein és Heike Makatsch) hiába keresik nyomtalanul eltűnt, 17 éves lányukat, Wandát. Amikor a rendőrség nem találja a lányt, a család saját kezébe veszi az ügyet: megfigyelőberendezéseket szereznek be, bepoloskázzák a környéküket, és rájönnek, hogy a zárt ajtók mögött egyik szomszédjuk sem az, akinek kiadja magát.

A nemzet lánya, Direct One

Október 3.

A Canal+ első cseh sorozata Zdeňka Havlíčková, a 19. századi cseh nemzeti ébredésben fontos szerepet játszó újságíró, Karel Havlíček Borovský lánya történetét meséli el. Magyar közreműködője is van a történelmi sorozatnak, a rendező Grosan Cristina.

Fülig beléd zúgtam 3, Netflix

Október 3.

A sorozat harmadik évadában Charlie és Nick egyre inkább képesnek érzik magukat rá, hogy felfedjék érzelmeiket a másik előtt, viszont rohamosan közelít az új iskolaév, és a jövőjükön is gondolkodniuk kell.

Kösz bazmeg 2, RTL+

Október 4.

Két évvel később találkozunk újra a belga komédia három mocskos szájú hősnőjével: An váratlanul szerelmes lesz, Flo immár ismert színésznő, szerelmével a tökéletes spermadonort keresi a tökéletes babához, Viola pedig boldog házasságban él.

A halál angyala 4, Max

Október 4.

A lengyel krimisorozat záró évadában Piotr Wolnicki (Maciej Stuhr) börtönbüntetését tölti, miközben igyekszik elérni, hogy az ítéletét megváltoztassák. Maciek (Piotr Trojan) továbbra is bujkál, következetesen végrehajtva a Wolnickival közösen kidolgozott, titkos tervet. Milyen igazságot tár fel a sorozatgyilkos természetéről az utolsó évad?

A franchise, Max

Október 7.

Armando Iannucci elsősorban politikai szatíráival szerzett hírnevet, most pedig olyan sztárrendezővel dolgozik együtt új sorozatában, mint Sam Mendes. A vígjátéksorozat egy szuperhősfilm forgatásán játszódik, ahol láthatjuk a színfalak mögötti káoszt és a stáb tagjainak problémáit. A főbb szerepekben Daniel Brühl, Himesh Patel és Richard E Grant láthatók.

Megkerültek 2, Max

Október 9.

A krimisorozat első évada végén valóra vált Gabi Mosley (Shanola Hampton) legszörnyebb rémálma: megszökött egykori elrablója, akit most ő tartott fogságban, hogy segítségével elrablásos bűnügyeket oldjon meg. Még rosszabb, hogy veszélybe került az a lány is, akivel együtt annak idején Gabi átélte a borzalmakat. Gabinak sietnie kell, ha meg akarja menteni Lacey-t és azt sem akarja, hogy titka lelepleződjön.

La Máquina: Boksz életre halálra, Disney+

Október 9.

A Hulu sorozata egy öregedő bokszolót követ, akinek ravasz menedzsere egy utolsó esélyt biztosít a címvédésre. De ha el akarnak jutni a meccs estéjéig, egy titokzatos, alvilági erővel és a bokszoló saját beteg elméjével kell megküzdeniük. A főbb szerepekben Gael García Bernal és Diego Luna láthatók.

Citadel: Diana, Amazon Prime Video

Október 10.

A tavaly bemutatott Citadel sorozat olasz spinoffjában 2030-ban járunk Milánóban, ahol a Citadel nevű globális kémügynökség beépített ügynöke (Matilda De Angelis) a Manticore nevű, nagy hatalmú, ellenséges szindikátus téglájaként az ellenséges vonalak mögött reked.

Outer Banks 4, Netflix

Október 10.

A young adult kalandsorozat kincsvadászait újra 18 hónappal korábban látjuk viszont, hogy megtudjuk, milyen események vezettek az előző évadban látott időugrásban történtekhez. Az évad két részletben érkezik, a második ötös novemberben jön majd.

A sokoldalú rendező 2, Netflix

Október 10.

A sorozat a nyolcvanas évek török filmiparát mutatja be, egy pornószínészből lett rendező, Ersan Kuneri (Cem Yilmaz) visszaemlékezésein keresztül, most nyolc további részt kapunk.

Cáfolat, Apple TV+

Október 11.

Alfonso Cuarón írta és rendezte ezt a nagyszabású drámasorozatot, a főszerepben Cate Blanchett-tel, Kevin Kline-nal és Sacha Baron Cohennel. A Renée Knight bestselleréből készült sorozat főhőse egy elismert újságírónő, Catherine (Blanchett), aki hírnevét mások bűneinek feltárásával szerezte. Amikor egy ismeretlen szerzőtől kap egy kéziratot, elborzadva veszi észre, hogy most ő a főszereplője egy olyan történetnek, amely leleplezi legsötétebb titkait. Miközben Catherine versenyt fut az író valódi kilétének feltárásával, kénytelen szembenézni a múltjával.

Funny Woman 2, Sky

Október 11.

A Nick Hornby regénye alapján készült sorozat a hatvanas években játszódik, főhőse Sophie (Gemma Arterton), akiből Anglia kedvenc női komikusa lett, ám az új évadban jönnek a nehézségek: új szitkomja megbukik, és szerelmi élete szintén problematikus.

A bizalmas, Max

Október 11.

A Max első eredeti francia sorozatát valós események ihlették, és a 2015-ös Bataclan-terrortámadás idején játszódik. Christelle „Chris” Blandin (Laure Calamy) is szemtanúja volt a támadásnak, és gyorsan csatlakozik a túlélők közösségéhez. Azt állítja, hogy legjobb barátja, Vincent egyike volt a Bataclan színházban életveszélyesen megsérült embereknek, Chris pedig nélkülözhetetlenné válik a csoportban. Idővel azonban egye több az ellentmondás a történetében.

Erényes nő, Netflix

Október 12.

A koreai sorozat 1992-ben játszódik, amikor a szex még tabutéma volt az országban, ám négy nő házról házra járva felnőtt termékeket kezd árulni egy faluban.

Bécsi vér 4, Epic Drama

Október 14.

A századfordulós Bécsben játszódó sorozat új évada mindössze két epizódból áll, és egyetlen rejtélyre jut idő, egy kettős gyilkosság ügyében nyomoz Oskar és Max.

Direkt terápia 2, Apple TV+

Október 16.

Harrison Ford egyelőre úgy viszi el a hátán a sztorit, hogy nem is ő a főszereplő” – írtuk tavaly a Ted Lasso alkotóinak sorozatáról, mely ott folytatódik, ahol az előző évad abbamaradt. Ford játssza Pault, a Jimmyvel (Jason Segel) praktizáló terapeutát, akinek szokatlan megközelítése miatt egyik páciense (Heidi Gardner) lelökte a férjét egy szikláról, ezért meg kell látogatnia a börtönben. Paul ezen kívül a Parkinson-kórral, a Julie-val (Wendie Malick) való kapcsolatával és azzal foglalkozik, hogy megpróbálja Jimmyt eltéríteni a sok rossz döntésétől.

Az igazság ára 3, Netflix

Október 17.

A Michael Connelly regényfolyamából készülő sorozat új évadában Mickey-t (Manuel Garcia-Rulfo) megkeresi egy régi ügyfele, akinek égető szüksége van a szolgáltatásaira. Mickey elvállalja Andre La Cosse ügyét, annak ellenére, hogy a férfit egy olyan szexmunkás meggyilkolásával vádolják, akin az ügyvéd korábban már megpróbált segíteni.

Riválisok, Disney+

Október 18.

A nyolcrészes sorozat Jilly Cooper azonos című regénye alapján készült, és az 1980-as évek Angliájának hataloméhes társadalmi elitjének drámai, mértéktelen és sokkoló bohózatát mutatja be, fejest ugorva a független televíziózás kíméletlen világába, Alex Hassell és David Tennant főszereplésével.

Az ördög órája 2, Amazon Prime Video

Október 18.

A természetfeletti thrillersorozat második évadában Lucy (Jessica Raine) és a sorozatgyilkos Gideon (Peter Capaldi) kénytelenek szövetséget kötni, hogy megakadályozzanak egy ismétlődő tragédiát és levadásszanak egy megfoghatatlan szörnyeteget.

Superman és Lois 4, Max

Október 23.

A DC-sorozat utolsó évadát nagy durranásként harangozzák be, ráadásul (legalábbis részben) Smallville-ből Metropolisba költözik a sorozat, ahol több ikonikus DC-karakterrel is találkozhatunk, és az előző évadok szereplői közül is visszatérnek többen.

Hétköznapi vámpírok 6, Max

Október 24.

Az általunk igencsak kedvelt vígjátéksorozat búcsúzik ezzel az évaddal, lezárva Guillermo történetét (akiből mégsem lett vámpír az előző évadban), és azt is megtudhatjuk, milyen lett Derek új élete zombiként.

Doktor Odyssey, Disney+

Október 24.

Ryan Murphy új sorozatában Max (Joshua Jackson) egy luxushajó új fedélzeti orvosa, és egy kis létszámú, de lelkes orvosi csapatba érkezik, melynek egyedi válsághelyzetekben kell helytállnia.

Before, Apple TV+

Október 25.

Billy Crystal főszereplésével érkezik ez a pszichológiai thrillersorozat, amely természetfeletti fordulatot vesz. Crystal egy gyermekpszichológust alakít, akinek a felesége nemrég megölte magát. Az egyik pácienséről azonban kiderül, hogy rejtélyes kapcsolatban áll a múltjával.

Út a pokol felé 2, Netflix

Október 25.

A koreai horrorsorozat hosszú várakozás után jutott el a második évadig, három évet kellett várni a rajongóknak, amit az is okozott, hogy színészeket cseréltek le az eredeti szereplőgárdából. Az új évad viszont ettől még ugyanolyan brutálisnak ígérkezik, mint az első volt.

Az utolsó éjszaka Tremorban

Október 25.

A spanyol misztikus thrillersorozatban egy válságban lévő zeneszerző visszavonul egy tengerparti faluba, hogy befejezze legújabb művét. Kilométereken belül az egyetlen lakók a szomszéd házban élő házaspár. Egy vihar során bekövetkező, súlyos baleset után a zenésznek rémisztő látomásai támadnak szomszédjairól.

Joan, Epic Drama

Október 28.

Sophie Turner a nyolcvanas évek hírhedt ékszertolvaját, a küszködő, egyedülálló anyából alvilági keresztanyává lett Joan Hanningtont alakítja ebben a brit krimisorozatban, mely Hannington memoárja alapján készült.

Hysteria, SkyShowtime

Október 28.

Ez a halloweenre időzített szatíra az 1980-as évek végén játszódik, amikor a szülők attól tartottak, hogy gót gyerekeiket valójában a sátán befolyásolja. A kisvárosban néhány gimnazista egy metálzenekarban próbál tőkét kovácsolni a sátánista trendből, és hamarosan gyanúsítottakká válnak a városszerte elkövetett bűncselekményekben, köztük gyilkosságokban.

A templomlépcsők gyermekei, Netflix

Október 30.

A brazil sorozat főhősei tizenévesek, akik Rio de Janeiro utcáin küzdenek a túlélésért, miközben egy másfajta jövőben reménykednek. Az akciójeleneteket, az álomszerű elemeket és a zord városi hátteret ötvöző minisorozat erőteljes perspektívát ígér a brazil nagyvárosok életéről.

Gyerünk, tesó!, Netflix

Október 30.

Lengyel akció/krimisorozat, melynek az elit rendőrségi taktikai egységben szolgáló főhőse kénytelen elhagyni a testületet. Ráadásul apja öngyilkos lett, hatalmas szerencsejáték-adósságot hagyva maga után. Hogy talpon maradjon, biztonsági őrnek áll egy ruhakereskedelmi komplexumban, ahol meglátja a lehetőséget, hogy megoldja anyagi gondjait.

A sötétség szigete, RTL+

Október 30.

Finn krimisorozat az északi thrillerek kedvelőinek, melyben Johannának be kell bizonyítania ártatlanságát, miután barátját meggyilkolva találják egy kis halászfaluban, és a kollektív gyanú ellene irányul.

Lídia ügyvédnő 2, Netflix

Október 30.

A 19. században játszódó, állítólag igaz történeten is alapuló kosztümös sorozat már a második a hónapban, melyben Matilda De Angelis a főszereplő. Ő alakítja az első olasz ügyvédnőt, Lidia Poetet, aki továbbra is elszántan bontja le a férfiak által férfiaknak épített világnak a darabjait.

A diplomata 2, Netflix

Október 31.

A Keri Russell és Rufus Sewell főszereplésével készült sorozat az első évadában még nem tudta eldönteni, politikai dráma vagy szappanopera akar-e lenni, viszont az évad sokkoló cliffhangerrel ért véget. Az előzetesek lelőtték a poént (a londoni amerikai nagykövet, Kate Wyler férje, Hal túlélte a robbantást), Kate-nek pedig azzal kell valamit kezdenie, hogy maga az Egyesült Királyság miniszterelnöke áll egy brit repülőgép-hordozó elleni támadás mögött, miközben rázós házasságában is helyt kell állnia.