Kultúra

Bejelentették, mikor jön a Shrek 5

DreamWorks Animation / DreamWork / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP
DreamWorks Animation / DreamWork / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP
Mike Myers, Eddie Murphy és Cameron Diaz is visszatér.

Az idén nyáron a Beverly Hills-i zsarut is feltámasztó Eddie Murphy nemrég egy interjúban beszélt arról, hogy már készül a Shrek ötödik része, hozzátéve, hogy akár már jövőre is láthatják majd a nézők. A DreamWorks Animation most hivatalosan is megerősítette, hogy jön az újabb felvonás, ám egy kicsit többet kell majd várni rá, mint amit Murphy mondott.

A bemutató dátuma 2026. július 1., ami azt jelenti, hogy csaknem két teljes év, mire láthatjuk Shrekék újabb kalanadjait. Cserébe bejelentették, hogy az eredeti gárdából Mike Myers, Eddie Murphy és Cameron Diaz is visszatér, hogy a hangját kölcsönözze a szereplőknek – Antonio Banderas részvételéről egyelőre még nincs hír. Az persze kérdés, hogy a magyar szinkronban ki fogja pótolni majd Gesztesi Károlyt, aki az eddigi részekben Shrek hangját adta.

A Shrek 5-öt Walt Dohrn rendezi majd, aki íróként dolgozott a második, a harmadik és a negyedik részen is. A legutóbbi egész estés Shrek film 2010-ben került a mozikba, de azóta készült pár spinoff. A legutóbbi a 2022-ben bemutatott Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság volt, amely elég jól teljesített a pénztáraknál, ezzel újra beindítva az ötödik rész iránti várakozásokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik