Kultúra

Folytatás készül Az ördög Pradát viselhez

Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

A Disney készíti a folytatást a 2006-os sikerfilmhez, amelyben Meryl Streep Miranda Priestlyt, a pokolbeli divatmagazin nagy hatalmú szerkesztőjét – pontosabban a Runway Magazine főszerkesztőjét – alakította, asszisztenseit pedig Anne Hathaway és Emily Blunt játszották. A csaknem tizennyolv éves filmben feltűnt még Stanley Tucci, Simon Baker és Gisele Bündchen is.

Az eredeti film forgatókönyvírója, Aline Brosh McKenna (Crazy Ex-Girlfriend, Nálad vagy nálam?) tárgyalásokat folytat, hogy visszatérjen és megírja a következő fejezetet. Hogy az eredeti szereplőgárdából kik térnek vissza, még nem világos, de a történet állítólag Priestly-t követi, aki a hagyományos magazinkiadás hanyatlása közepette navigálja a karrierjét, és szembekerül Blunt karakterével, aki most egy luxuscsoport nagyhatalmú vezetője, akiek segítségére Priestly-nek nagy szüksége van.

Az eredeti film alapjául Lauren Weisberger 2003-as regénye szolgált, ami egy fiatal nő rémálomszerű tapasztalatait mesélte el a divatszakmában. Weisberger  személyesen gyűjtötte be a könyvben, majd filmben is feldolgozott élményeit: korábban az amerikai Vogue szerkesztőjének, Anna Wintournak a személyi asszisztenseként dolgozott. Az ördög Pradát viselkasszasiker volt, 326,7 millió dollárt hozott világszerte, Meryl Streep pedig egy Golden Globe-ot és egy Oscar-jelölést is bezsebelt érte.

Az ikonikus Streep-Hathaway-Blunt hármas nem rejti véka alá, mennyire szerettek együtt dolgozni (legalábbis utóbbi kettő, Meryl Streep ugyanis a forgatás alatt sok mindenből kimaradt, mert úgy döntött, hogy karakterben marad és nem bájcseveg a többiekkel – ez volt az utolsó alkalom, hogy method actinggel próbálkozott, mondja). Legutóbb a februári SAG-díjátadón álltak együtt a színpadra:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik