Kultúra

Utoljára még Budapesten is megmutatja magát a Sum 41

Matt Jelonek/Getty Images
Matt Jelonek/Getty Images
A fővárosba is eljut a búcsúturné.

A kétezres évek meghatározó zenekara, a Sum 41 dupla lemezzel és eddigi legnagyobb szabású turnéjával búcsúzik a rajongóitól, és november 12-én a Budapest Sportarénában is fellép majd – írja az MTI.

A csapat tavaly döntött úgy, hogy csaknem harminc év után befejezi pályafutását, aminek során dolgoztak Iggy Poppal (ez volt a Little Know It All), az MTV Iconon pedig emlékezetes koncerten tisztelegtek a Metallica előtt. Zenéjük számos amerikai filmben hallható, így például a Pókemberben, az Amerikai pitében, vagy épp a Hajrá csajok!-ban.

Az 1996-ban alakult Sum 41 a kétezres évek első felében ért a csúcsra, amikor egymás után három nagyon sikeres lemezt készítettek. A lendület a 2010-es évekre is kitartott, hiszen a 13 Voices (2016), valamint az Order in Decline (2019) is rengeteg rajongót hozott.

A zenekar tizenöt millió lemezt adott el világszerte, sőt, több Grammy-jelölést is begyűjtött, és teltházas koncerteket adott, de a tagok mégis úgy döntöttek, hogy egy utolsó nagy durranással búcsút intenek a közös zenélésnek.

A kanadai együttes korábban többször játszott a VOLT Fesztiválon és a Szigeten, legutóbb 2019-ben, a Budapest Parkban léptek fel Magyarországon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik