Kultúra

Cyndi Lauper először lép fel Budapesten

Angela Weiss / AFP
Angela Weiss / AFP

Cyndi Lauper bejelentette a Girls Just Wanna Have Fun címen futó búcsúturnéja angliai és európai dátumait, Budapestre is ellátogat – áll a koncertet szervező Live Nation közleményében.

A hosszú turné jövő februárban érkezik meg Európába, az énekesnő egy évtized után először lép fel Glasgow-ban, Manchesterben, Londonban, Birminghamben és Belfastban, majd búcsúturnéja során Budapestre, Lodzba, Prágába, Berlinbe, Düsseldorfba és Párizsba is ellátogat. Az énekesnő korábban sosem lépett fel Magyarországon.

A bejelentés a Cyndi Lauper életét és karrierjét bemutató Let the canary sing (Engedjétek a kanárit énekelni) című film premierjét követte. A dokumentumfilmet Alison Ellwood, Emmy-díjas dokumentumfilmes rendezte, és június 4-én mutatták be az Egyesült Államokban és Kanadában. A film a kezdetektől követi végig a Grammy-, Emmy- és Tony-díjas dalszerző és előadóművész pályafutását. Lauper több mint 50 millió lemezt adott el világszerte, első albumával, a She’s So Unusuallel nyerte el a legjobb új előadónak járó Grammy-díjat, és ő volt az első női előadó, akinek négy top5 kislemeze volt debütáló albumról, köztük a Girls Just Want To Have Fun pophimnusszal.

A budapesti koncertre jegyek elsőként a hivatalos rajongói klub tagjai számára lesznek elérhetők június 26-án, a teljeskörű jegyértékesítés június 28-án indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik