Kultúra

Rajongója meggyilkolásával vádolják India egyik legnagyobb filmsztárját

Tíz napja őrizetben van Darshan Thoogudeepa indiai filmszínész, a kannada nyelvű, dél-indiai filmgyártás legnagyobb szupersztárja egy gyilkosság miatt – írja a BBC. Összesen tizenhét embert – köztük Thoogudeepa barátnőjét – tartóztattak le a sztár egyik 33 éves rajongójának megölése miatt, akinek egy csatornában találták meg a holttestét.

A helyi rendőrség szerint a Renukaswamy nevű rajongót „nagyon brutális, barbár módon” gyilkolták meg; Bengaluru város rendőrkapitánya „szörnyű módon elkövetett, förtelmes bűncselekménynek” nevezte az esetet.

A rendőrség gyanúja szerint a 47 éves filmsztár dühös volt a rajongójára, amiért az állítólag erotikus üzeneteket küldött Pavithra Gowdának, egy színésznőnek, aki az indiai sajtó szerint a színész barátnője. Pavithra is egyike a letartóztatottaknak.

A vádak között a gyilkosság mellett emberrablás, összeesküvés és a bizonyítékok megsemmisítése is szerepel. A színész tagadja a vádakat,  ügyvédje szerint pedig nincs ellene közvetlen bizonyíték. Az ügyvéd szemenszedett hazugságnak nevezte az állítást, miszerint Darshan és Pavithra házasok lennének.

Darshan a dél-indiai filmgyártás egyik leggazdagabb sztárja, mintegy 60 filmben játszott, amelyek jó része hatalmas siker volt; rengeteg rajongója van, mindenhol ki van plakátolva az arca, és semelyik helyi színészéhez nem is hasonlítható mértékű gázsikat vesz fel a milliárd rúpiás bevételeket hozó filmjeiért – letartóztatásának ügye emiatt az egész országot lázban tartja.

Darshan 2011-ben már töltött négy hetet börtönben, akkor családon belül erőszakért tartóztatták le. Felesége azzal vádolta meg, hogy megverte, fegyverrel fenyegette, és megégette egy cigaretta csikkel. A rajongók és a filmipar azonban ekkoriban sem fordult el tőle, a börtönben töltött idő alatt bemutatott film hatalmas siker lett, felesége pedig végül visszavonta a vádakat és a színészt szabadon engedték – sokak szerint ezt a filmesek érték el. A súlyos vádak ellenére a filmipar ezúttal is visszafogottan reagált az esetre: csak néhány színész szólalt meg nyíltan az ügyben. Sokak szerint a szakma azért hallgat, mert hatalmas veszteséget jelentene, ha a színészt bűnösnek találnák és börtönbe kerülne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik