Kultúra

Leszerelt a BTS énekese, ennek örömére végigölelget ezer szerencsés rajongót

Jung Yeon-je / AFP
Jung Yeon-je / AFP

Szerdán hazatért a 18 hónapos sorkatonaságból, csütörtökön ezer kisorsolt BTS-rajongót ölelget végig Szöulban Jin, azaz Kim Szokcsin (angol átírásban Kim Seok Jin) a leszerelését követő első nyilvános eseményen – írja a BBC.

Köszönöm, hogy vártatok rám, szeretlek titeket. Holnap megpróbálom kifejezni az érzéseimet”

– mondta a leszerelése után élő bejelentkezésében Jin, a másnapi ölelésmaratonra célozva.

A 31 éves énekes a K-pop fiúbanda legidősebb tagja, 2022 decemberében vonult be. Segédkiképzőként szolgált a dél-koreai hadsereg egyik kiképzőközpontjában. A dél-koreai törvények értelmében minden, arra testileg alkalmas férfinak tizennyolc és huszonegy hónap közötti kötelező sorkatonai szolgálatban kell részt vennie a rivális Észak-Korea fenyegetése miatt. Bár a világszerte ismert popzenekar tagjainak esetében anno erősen fontolgatták a felmentést, végül a BTS összes tagja bevonult. A többiek még szolgálatot teljesítenek, de Csin leszerelésének megünneplésére ők is szabadnapot vettek ki szerdán, a közös képek láttán máris felbolydult az internet.

A banda várhatóan 2025-ben áll össze újra, miután mind a heten leszereltek.

Addig is csütörtökön Jin egy három órás esemény keretében ezer szerencsés rajongót ölelget majd végig, hogy aztán egy következő eseményen háromezer szintén kisorsolt néző előtt mini-koncertet is adjon. A sorsolós folyamatot és az együttes menedzserét, HYBE-ot egyébként több kritika is érte az eseményekkel kapcsolatban, a nevezésnek ugyanis feltétele volt, hogy egy kijelölt weboldalon BTS-lemezeket vásároljanak a rajongók – minél több albumot vett valaki, annál nagyobb esélye volt, hogy részt vehessen. A menedzsert azzal vádolták, hogy az el nem adott lemezek eladását akarja ezzel felpörgetni, végül nyilvános bocsánatkérések közepette lazítottak a feltételeken, és mindenki részt vehetett a sorsoláson, aki valaha vásárolt már BTS-lemezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik