Kultúra

Pofonegyszerűen álcázta magát az utcán David Bowie, mindenki görögnek hitte

Paul Natkin/Getty Images
Paul Natkin/Getty Images
A zenész nyolcvanas évek derekán felvett szokására csak negyven évvel később derült fény.

A David Bowie és Paul McCartney mellett hosszabb-rövidebb ideig a Rolling Stones, Michael Jackson, Elton John, Prince, illetve Naomi Campbell PR-osaként működő brit zenei legenda, Alan Edwards legújabb könyvében, az I Was There-ben (Ott voltam) nem csak egy híján ötven éve indult karrierjéről, de leghíresebb ügyfelei néhány titkáról is mesél, David Bowie-val való közel negyvenéves kapcsolatáról pedig egy eddig nem ismert részletet is megosztott – írja az NME.

A lap áltl kiemelt idézetek egyike Edwards a Boldog karácsonyt, Mr. Lawrence! című háborús dráma bemutatója után találkozott az akkor inkább színészként elismert zenésszel, akit a kiadója épp kidobott, mivel a Low és a Heroes távolról sem hozott olyan jó eladási számokat, mint a skót Bay City Rollers.

Elmentem vele egy turnéjára, és lassan rájöttem, hogy tényleg két lábbal jár a földön, és hogy mennyire elragadó. Egyszer megjelent a Tottenham Court Roadon lévő irodánkban, és mindenkinek főzött kávét

– írta a szakember, majd hozzátette:

Elárulta egy titkát is, így megtudtam, hogyan nem ismerik fel: svájcisapkát hordott, a hóna alatt pedig egy görög újságot szorongatott, így ha bárki arra gondolt, hogy ő valóban ő, közelebb ért, és arra gondolt, hogy mégsem lehet, hiszen nyilvánvalóan csak egy görög.

A könyv szerint az interjúkkal is hasonló volt a helyzet: a két férfi a könyv szerint gyakran vonatozott együtt, de sosem az első osztályon, szóval sokan elgondolkodtak azon, hogy kivel állnak szemben, majd nyilván úgy érezték, hogy

ez mégsem lehet ő, hiszen csak egy fickó, aki mellettünk ült, mikor Manchesterbe mentünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik