Kultúra

Marics Peti mellett Demjén Ferencnek is jut szerep az év végén érkező Demjén-filmben

MTI/Mohai Balázs
MTI/Mohai Balázs
Az év végén jön a Hogyan tudnék élni nélküled?

Javában zajlik a Demjén Ferenc dalaival teli zenés vígjáték, a Hogyan tudnék élni nélküled? forgatása a Balatonnál, aminek munkálataiba néhány órára az Index is bepillanthatott.

A lap cikkéből kiderül, hogy a nézők

nem életrajzi filmet, hanem egy, a dalaira felfűzött sztorit

kapnak majd, a premierre pedig már csak néhány hónapot kell várni, hiszen a mozik röviddel karácsony előtt, december 12-én már vetíteni fogják az elkészült munkát.

A romantikus történet két idősíkon játszódik: ezek egyike napjainkban, a másik pedig a kilencvenes évek egy pontján folyó történéseket mutat majd be. A történetről a cikkben megszólaló Orosz Dénes (Coming out, Poligamy, Seveled) rendező semmiféle részletet nem árult el, épp ezért továbbra is a korábban már közölt rövid összefoglalóval kell beérnünk:

A két idősíkon játszódó film történetében a zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhősnő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. A levelekből egy magával ragadó szerelmi történet rajzolódik ki 1989-ből, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi az apja által számára kijelölt és természetesen „minden szempontból tökéletes” vőlegényével. A lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival… és mindent elsöpör a szerelem.

Orosz az Indexnek elmondta: a Mamma Mia!-ra a kivitelezést, illetve a műfajiságot illetően etalonként tekint, így annak példája „valamilyen szinten követendő”, várható tehát, hogy a Hogyan tudnék élni nélküled? is hasonló megoldásokkal operál majd.

A tizenöt dalt felvonultató film főszereplői Ember Márk és Törőcsik Franciska, de egy sor mellékszereplő mellett

a ValMar énekesét, Marics Petit, valamint magát Demjén Ferencet is láthatjuk majd a vásznon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik