Kultúra

Nyomoz a rendőrség Matthew Perry halála ügyében

Theo Wargo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Theo Wargo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A Los Angeles-i rendőrség vizsgálatot indított Matthew Perry halála ügyében. A Jóbarátok sztárja októberben halt meg „a ketamin által kiváltott hatásokba” – közölték akkor az egészségügyi tisztviselők. A vizsgálat azt szeretné kideríteni, hogyan jutott a színész a szervezetében talált ketaminhoz. A balesetnek minősített halálában a fulladás is közrejátszó tényezőként szerepelt. A Los Angeles-i rendőrség a kábítószer-ellenes ügynökséggel és az amerikai postai ellenőrző szolgálattal együttműködve vizsgálja az 54 éves színész halálát. Az nem világos, hogy a nyomozás milyen előrehaladott állapotban van, vagy hogy kiket hallgattak ki annak részeként.

Perryre október 28-án találtak rá LA-i otthonának medencéjében eszméletlenül, és a helyszínen halottnak nyilvánították. A Los Angeles megyei orvosszakértői hivatal decemberben közölte, hogy „magas ketaminszintet találtak a halála utáni vérmintájában”. Az orvosszakértő hozzátette, hogy a halálához hozzájárult még a koszorúér-betegség és az opioidhasználati zavar kezelésére használt buprenorfin hatása is.

Perry halála idején orvosilag felügyelt ketaminkezelésben részesült depresszió és szorongás miatt, bár a jelentés megjegyezte, hogy az utolsó felírt ketaminkezelés másfél héttel a halála előtt volt. Hírneve csúcsán Perry fájdalomcsillapító- és alkoholfüggőséggel küzdött, és többször járt rehabilitációs klinikákon.

2016-ban a BBC Radio 2-nek azt mondta, hogy a Jóbarátok alatt három évig nem emlékezett a forgatásokra, mert az ital és a drogok miatt nem volt olyan állapotban. A kezelési kísérletek után emlékirataiban azt írta, hogy 2001 óta többnyire józan volt – „körülbelül hatvan vagy hetven balesetet leszámítva”, írja a BBC.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik