Kultúra

Az igazi Martha szerint „baromság” a Szarvasbébi története

Ed Miller / Netflix
Ed Miller / Netflix

Az a nő, akiről állítólag a nagysikerű Szarvasbébi sorozat stalkerét, Marthát mintázták, „hatalmas baromságnak” bélyegezte a műsort, és jogi lépésekkel fenyegetőzött. A Netflix sikersorozatát Richard Gadd készítette, és azt állítja, hogy valós történetet dolgozott fel, melynek keretében egy Martha nevű nő megszállottan zaklatta, miután összebarátkozott vele a kocsmában, ahol Gadd dolgozott.

Most a nő (a valódi neve Fiona Harvey) végre megszólalt a Daily Record című skót napilapban, melynek beleegyezését adta ahhoz, hogy megnevezzék, és azt mondta, hogy azért döntött így, „mert az embereknek tudniuk kell, mi folyik itt”. A továbbiakban elmondta a lapnak, hogy a sorozattal szemben ő nem volt börtönben, és hozzátette: „Nem tudom, honnan jön a négy és fél év és a kilenc hónap”.

Harvey jogi lépésekkel fenyegetőzött Gadd és a Netflix ellen, azt mondta: „Gaddnek be kell bizonyítania, hogy börtönben voltam, ami egyszerűen nem történt meg. Soha nem küldtek börtönbe. Ez teljesen nyilvánvaló” – mondta, majd hozzátette:

Ez mind kitaláció és túlzás. Soha nem voltak távoltartási végzések, tiltó végzések vagy korlátozások. Egyszerűen ki van zárva. Sosem keresett a rendőrség egyik ilyen dolog miatt sem. Ez egy hatalmas baromság. Nincs pénzem, de tökéletesen alkalmas ügyvéd vagyok, úgyhogy magamat fogom képviselni.

A múlt hónapban a nő azt mondta, hogy halálos fenyegetéseket kapott a műsor miatt. „Itt én vagyok az áldozat, nem Richard Gadd” – mondta akkor.

„Halálos fenyegetéseket kaptam a műsora miatt, annak ellenére, hogy sok minden, amit állított, egyszerűen nem igaz”.

A továbbiakban elmondta, hogy nem követte Gaddet, és tizenkét éve nem is látta a komikust. Gadd egyébként azt nyilatkozta, semmi esetre sem negatív karakterként akarta ábrázolni Marthát, és azt kérte a nézőktől, ne próbálják megfejteni a karakterek valós kilétét. A sorozatról itt olvasható kritikánk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik