Kultúra

Meghalt Marla Adams, a Nyughatatlan fiatalok Emmy-díjas színésze

Leon Bennett / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Leon Bennett / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Több mint három évtizeden át szerepelt az egyik legnépszerűbb amerikai szappanoperában.

Nyolcvanöt éves korában meghalt Marla Adams amerikai színésznő, aki legismertebb szerepét több mint harminchét éven át játszotta a Nyughatatlan fiatalok című máig futó amerikai szappanoperában – írja a Variety.

Karrierjét színpadi színészként kezdte a Broadway-n, a vásznon 1961-ben a Ragyogás a fűben című Elia Kazan-filmben debütált. Igazán nagy hírnevet azonban nem a színpadon vagy a filmekben szerzett, hanem a kisképernyőn, egész pontosan a sorozatokban: többek közt játszott a Walker, a texasi kopóban, Gazdagok és szépekben, a Baywatchban és a General Hospitalban is.

1983-ban kapta meg Dina Abbott Mergeron szerepét az 1973 óta futó amerikai szappanoperában, a Nyughatatlan fiatalokban. Az Abbott család matriarcháját 1983 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal alakította, 2017-ben állandó szereplőként tért vissza, a történet szerint ekkor fedték fel, hogy az idős asszony Alzheimer-kórban szenvedett. Alakításáért a rákövetkező évben Emmy-díjra jelölték. 2020-ban bejelentették, hogy kilép a sorozatból, karakterét kiírják, 2021-ben végül megkapta az Emmyt a szerepért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik