Kultúra

Csütörtökön nyit a Budapest Park, idén is világsztárok állnak majd a színpadra

Budapest Park
Budapest Park
Idén is számos fejlesztéssel, valamint nagy nevek koncertjével készül a Budapest Park, aminek most indul a tizenharmadik idénye.

Csütörtökön, a Blahalouisiana fellépésével nyitja meg a kapuit a Budapest Park, ahol idén többek közt Tom Morello (Rage Against The Machine), Parov Stelar, a Thievery Corporation, Yungblud, az Ice-T-vel érkező Body Count, a Take That, a Scooter, a Bring Me The Horizon, Carl Cox, a Rise Against és Thomas Anders szerepel majd a fellépők közt – derül ki a helyszín az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményéből.

A Park újításaink fókuszában idén a 22 óra utáni, vagyis az afterparty időszak áll, amikor is a szórakozni vágyók a koncertek után eddig nem látott látványelemekkel találkozhatnak, a cél pedig a világszínvonal – mondta el Pálffy András alapító-vezérigazgató a keddi sajtótájékoztatón, akinek szavaihoz Rimóczi Imre művészeti és üzemeltetési vezető csatlakozott, aki arról beszélt, hogy a helyszínek arca komoly átalakításon esett át, így rengeteg LED- és vizuális felületet építettek ki, amiket minden este a népszerű producer, Hundred Sins introzenéjéhez kapcsolt fényshow-val mozgatnak majd meg.

A szakember hozzátette: a Budapest Park idei vizuáljának kialakításában az Inota Fesztiválon és a Fénydómon dolgozó csapat működtt közre, a főbejárat fölé került két hatalmas fényfej – Vicsek Viktor munkája – korábban megjárta az ozorai Daad Gathering fesztivált, most pedig az amszterdami fényfesztiválról érkeztek haza.

A szezon magyar fellépői közül többen jelen voltak a sajtótájékoztatón. Horváth Tamás kiemelte, hogy május 17-én immár kilencedik alkalommal ad koncertet a Budapest Parkban. Füstös Bálint, a Margaret Island gitárosa arról beszélt, hogy a zenekar szeptember 12-én, tizedik születésnapi koncertjén best of műsort ad elő. Szajkó András, az április 25-i nyitóbulin közönség elé lépő Blahalouisiana gitárosa azt fejtette ki, hogy a csapat Sötét villám című új lemezét fogja bemutatni.

Jordán Adél színművész hozzátette: május 23-án már másodszor lépnek fel a Katona József Színház Csinibaba Táncdalfesztivál című műsorával. amin a hatvanas évek slágereit és táncdalait korhű jelmezekben fogják előadni, sőt, örülnének, ha a közönség is ehhez öltözne. A Csinibaba Táncdalfesztiválon közreműködik Sisi is; az egyik legnépszerűbb női rapper egy hónappal korábban, április 27-én A Rapgalaxis őrzői vol. 2 című hiphop-est egyik fontos szereplője lesz.

A fenti neveken kívül idén fellép majd a Parkban a Honeybeast, a Vad Fruttik, a Bagossy Brothers Company, a Random Trip, Dzsúdló, Deva x Platon Karataev, az AWS, az Analog Balaton, sztár közreműködőkkel (mások mellett Presser Gáborral, Karácsony Jánossal, Hobóval, Kiss Tibivel, Lovasi Andrással, Beck Zolival, Lábas Vikivel, Fekete Giorgióval) a Csík Zenekar, az Elefánt, az Ivan & The Parazol, a KFT + Pál Utcai Fiúk, a Csaknekedkislány, Ákos, Rúzsa Magdi, a Tankcsapda és a Brains is.

Az idei zárókoncertet szeptember 27-én a 33 éves Quimby adja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik