Kultúra

Hugh Grant peren kívül megállapodott a Sun kiadójával, de nem hajlandó elhallgatni

Eyepix / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Eyepix / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Azzal vádolja a bulvárlapot, hogy lehallgatták a telefonját, de túl költséges lenne pereskedni.

Mielőtt még tárgyalásra került volna sor, Hugh Grant peren kívüli megállapodást kötött a Sun kiadójával, a News Group Newspapersszel (NGN) – írja a BBC. A több mint egy évtizede húzódó ügyben a színész többek között azzal vádolta a brit bulvárlapot, hogy magánnyomozókat fogadtak és lehallgatták a telefonbeszélgetéseit. A brit bulvárlapokat hevesen kritizáló Grant az X-en magyarázta el döntése okait. Mint írja, azért kellett belemennie a megállapodásba, mert a polgári pereskedés szabályai szerint még akkor is rendkívül költséges lett volna számára a per, hogyha győzött volna a bíróságon: az ügyvédjei szerint akár 10 millió fontot is meg kellett volna térítenie ügyvédi díjakban, ugyanis a médiabirodalmat tulajdonló Rupert Murdoch ügyvédei nagyon drágák. Ezt a kockázatot nem tudta vállalni, ennek ellenére örömmel nézte volna, hogyan védekezik az NGN a bíróságon a vádakkal szemben.

Rupert Murdoch több mint egymilliárd dollárt fizetett már kártérítésre és ügyvédi díjakra, több mint 1500 ügyet simítva el ilyen módon. Figyelemre méltóan kitartó abban, hogy ne indulhasson tárgyalás, amely a tényekről szólna. Murdoch pénze bűzlik, és nem hagyom, hogy ez legyen a hallgatási pénzem. Az elmúlt 12 évem nagy részét azzal töltöttem, hogy egy szabad sajtóért küzdjek, amely nem torzítja el az igazságot, nem zaklat hétköznapi állampolgárokat, és nem használ fel választott képviselőket arra a célra, hogy a médiabárók elérjék, amit akarnak

–  írta Grant, hozzátéve, hogy a Murdoch-éktól kapott hatalmas összeget olyan szervezeteknek adja, amelyek az oligarchák és az ilyen visszaélések ellen küzdenek. A Sun továbbra is tagadja a vádakat. Hasonló ügye húzódik Harry hercegnek is a brit bulvárbirodalommal szemben, az ő jogi csatája folytatódik az NGN-nel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik