Kultúra

A Disney+-on mutatják be a Peter Jackson által felújított Beatles-koncertfilmet

Express / Express / Getty Images
Express / Express / Getty Images
Hamarosan teljes pompájában láthatjuk/hallhatjuk a Let It Be-t.

Ötven évvel mozis bemutatása után májustól egy streamingszolgáltáson ismét látható a Beatles együttesről készült Let It Be című dokumentumfilm, melynek forgalmazását egy új könyv is megelőzte az együttes tagjainak és ismerőseinek korábban nem publikált interjúival – írja az MTI.

A Disney+ május 8-tól tűzi műsorára az 1970-ben Michael Lindsay-Hogg rendezésében elkészült brit dokumentumfilmet, amit a Beatles ezen időszakának korábban dokusorozatot is szentelő Peter Jackson újított fel digitálisan. A produkció elején az együttes a Twickenham Filmstúdióban próbál, majd megérkeznek az Apple lemezkiadóba, ahol a lemezfelvételek folynak. A 80 perces film végén a zenekar a vendégbillentyűs Billy Prestonnal az Apple székház tetején ad be nem jelentett koncertet. A negyvenperces koncertnek végül a fele került be a produkcióba. A Let It Be eredeti zenéjét 1971-ben Oscar-díjjal jutalmazta az amerikai filmakadémia, és az együttes tagjai abban az évben a Grammy-díjat is megkapták a filmzenéért.

A film újrabemutatását megelőzi a napokban megjelent All You Need Is Love című könyv, amelyben mások mellett Paul McCartney, Yoko Ono, George Harrison és Ringo Starr is megszólalnak. A több mint 300 oldalas kötetet Peter Brown, az együttes egykori üzleti menedzsere és Steven Gaines amerikai újságíró jegyzi, akik 1980-ban és 1981-ben készítették az interjúkat. Az interjúkban a banda tagjai, barátaik és családtagjaik idézik fel az együttes megalakulását, pályafutásuk legfontosabb mozzanatait, de szó esik az üzleti partnereikről és romantikus kapcsolataikról is. A szerzők a banda feloszlásának okaival is foglalkoznak. Brown és Gaines 1983-ban kiadott The Love You Make című könyvükben már elmesélték ezeket a történeteket, az új kötet egyfajta rendezői változatnak is tekinthető a Guardian cikke szerint.

A Jackson-féle The Beatles: Get Back című, háromrészes dokusorozatról itt írtunk korábban:

Kapcsolódó
Jó néhány hamis legendával leszámol az új Beatles-sorozat
Peter Jackson a Beatles legnehezebb korszakáról készített dokumentumfilm-sorozatot, ami egész más képet mutat a szétesés küszöbére jutott zenekarról, mint amit eddig ismertünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik