Kultúra

Évtizedek óta rejtély, ki drogozta be a Titanic stábját, most újraindul a nyomozás

20th Century Fox - Paramount Pic / Collection ChristopheL via AFP
20th Century Fox - Paramount Pic / Collection ChristopheL via AFP

Megnyitották a korábbi nyomozás aktáit, egy új beszámoló miatt ismét megpróbálják kideríteni, ki rakhatott drogot 1996-ban a Titanic stábjának ételébe, írja a a kanadai CTV News alapján a Telex.

A Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével készült film több helyszínen forgott, az egyik a kanadai Nova Scotia volt. Itt került sor 1996. augusztus 9-én arra a furcsa esetre, amit a rendőrségnek nem sikerült maradéktalanul feltárnia: a forgatás alatt valaki erős hallucinogént kevert a stábnak felszolgált homárlevesbe. Emiatt legalább 50-en (más források szerint 80-an) James Cameron rendezővel együtt kórházba kerültek – DiCaprio és Winslet nem voltak jelen a forgatáson.

A levesbe kevert kábítószer, az angyalporként is ismert PCP, az egyik legerősebb, legveszélyesebb kábítószer, amelynek használata kis mennyiségben is skizofréniás rohamra hasonlító pszichotikus állapotot okozhat. A beszámolók szerint a kórházba szállított stáb tagjaiból egészen változatos reakciót váltott ki a drog: egyesek sírtak, mások nevettek, sokan folyamatosan öklendeztek, néhányan a kórházi tolószékekkel ralliztak, Bill Paxton színész pedig mosolyogva élvezte a hangulatot, majd bejelentette, hogy ő visszamegy a szállására és megiszik pár sört, mert nem bírja ezt a káoszt.

Ugyan 1999-ben lezárták a nyomozást az ügyben, és nem találták meg a felelőst, a kanadai CTV News szerint most egy új beszámoló miatt ismét megnyithatják az aktákat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik