Kultúra

Meghalt Roberto Cavalli

Luca Bruno / MTI / AP
Luca Bruno / MTI / AP

83 éves korában, hosszan tartó betegség után meghalt Roberto Cavalli legendás olasz divattervező  – írja a CNN. Instagram oldalán megjelent közlemény szerint Roberto Cavalli öröksége kreativitása révén tovább él majd, természetszeretetén és családján keresztül, akit nagyra becsült.

Cavalli 1940-ben született Firenzében. Nagyapja, Giuseppe Rossi neves festő volt; Cavalli az ő nyomdokaiba lépve beiratkozott a Firenzei Művészeti Akadémiára, ahol festészettel és textilekkel kezdett kísérletezni.

A hetvenes években szabadalmaztatta a bőrre való nyomtatási eljárást. 1970-ben mutatta be első kollekcióját egy párizsi bemutatón. Később Saint-Tropez-ban nyitott egy kis üzletet, ahol használt és újrahasznosított farmereket árult saját stílusában, és ahol Brigitte Bardot és Mick Jagger is megfordult. 2002-ben Roberto Cavalli megnyitotta első kávézó üzletét Firenzében, amelyet a rá jellemző állatos mintákkal frissített fel.

„A divat az életünk része. Amikor reggel felébredsz, azt mondod: Mit kell felvennem, hogy szépnek, fantasztikusnak, szexinek, különlegesnek tűnjek? – mondta Cavalli a CNN-nek adott 2008-as interjújában. „Ez az oka annak, hogy szeretek divattervező lenni, mert fel tudom mérni a hangulatodat, az életedet.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik