Kultúra

Kemény Zsófi, Simon Márton és Szendrői Csaba szól ma a négyes-hatoson

BKK/Nyirő Simon
BKK/Nyirő Simon

A költészet napja alkalmából idén kortárs versek szólalnak meg Budapest legforgalmasabb villamosvonalán – írja a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ évek óta „versel” a költészet napja alkalmából, 2024-ben a Vates ruházati márkával és a három kortárs költővel együttműködve hívja fel a figyelmet a magyar költészet fontosságára és sokszínűségére. Április 11. és 13. között Kemény Zsófi költő, író, forgatókönyvíró, Simon Márton költő és Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar frontembere, énekes-szövegíró szövegeit hallhatja az utazóközönség az egyik legforgalmasabb fővárosi vonalon, a szerzők előadásában.

A „költészet hete” alkalmából elhangzó versrészletek egy-egy városi hangulatot keltenek életre a közlekedési eszközökön. A Vates és a BKK kezdeményezésének célja a közleményük szerint az, hogy egy pillanatra kizökkentse, elgondolkodtassa a Budapesten utazókat. A költészet hete idén rendhagyó módon elsősorban nem a hazai irodalom klasszikusait helyezi előtérbe, hanem kortárs alkotók munkáit ismerteti meg az utasokkal.

A költészet napját Magyarországon 1964 óta ünnepeljük József Attila születésnapján, április 11-én. A Vates és a BKK többnapos kampányában a hangbemondáson túl további közös tartalmak is készülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik