Kultúra

Cannes-ban mutatják be Kevin Costner western-sorozatának első részét

A színész a Farkasokkal táncoló után több mint harminc évvel kóstol bele újra a műfajba.

A májusi cannes-i filmfesztiválon tartják a Horizon: An American Saga című westernfilm-sorozat első részének világpremierjét, amelyet Kevin Costner nem csak rendezett, de társírója, illetve főszereplője is – írja az MTI.

A Horizon: An American saga egy harmincöt évvel ezelőtt kezdődött történet, a bemutatására pedig nem is tudnék jobb helyet elképzelni a cannes-i fesztiválnál – mondta el a színész, aki arra is emlékeztetett, hogy húsz éve nem járt már a rangos filmes eseményen.

A westernfilm-sorozatot a fesztivál közleménye olyan ambiciózus projektnek nevezi, ami arról szól, hogy mennyi háborúba és erőszakba került az Amerikai Egyesült Államok felépítése és terjeszkedése. A főszerepekben Kevin Costner mellett Sienna Miller, Sam Worthington és Jena Malone látható, a sorozat pedig négy részből áll majd, amiket több hónap alatt fognak bemutatni.

A 69 éves amerikai színész és rendező korábban is kipróbálta már magát a western műfajában: az 1990-ben készült Farkasokkal táncoló című kalandfilmben egy sziú törzshez közel álló polgárháborús katonát alakított. A munka hét Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb filmnek járó aranyszobrot.

A 77. cannes-i fesztivált május 14. és 25. között rendezik meg, a hivatalos programba meghívott alkotások listáját csütörtökön párizsi sajtótájékoztatójukon hozzák nyilvánosságra a szervezők, akik már korábban bejelentették, hogy a fesztivál Quentin Dupieux francia rendező Le deuxieme acte (A második felvonás) című vígjátékának versenyen kívüli díszbemutatójával nyílik meg. A hivatalos versenyprogram nemzetközi zsűrijének elnöke Greta Gerwig, a Barbie című film rendezője, a nyitó- és a záróünnepség háziasszonya pedig Camille Cottin francia színésznő lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik