Kultúra

Plakátot és hivatalos címet kapott a Gladiátor folytatása

DreamWorks / Universal Pictures / Collection ChristopheL via AFP
DreamWorks / Universal Pictures / Collection ChristopheL via AFP
Őrült nagy meglepetésekre ne számítsunk.

Nem sokkal, de egy kicsivel közelebb kerültek a filmrajongók az egyelőre nagy titkolózások által övezett Gladiátor 2-höz: egy kép alapján a hivatalos cím és a film logója is kiderült, miközben a történészek gőzerővel találgatják, miről is fog szólni a 2000-ben megjelenő első rész folytatása.

Az idei Las Vegas-i CinemaCon egyik nagy dobása lesz, hogy itt mutatkozik be április 11-én az év egyik legjobban várt filmjének előzetese. Hangolásként máris elhelyeztek egy promóképet a Caesars Palace Las Vegasban, amely ugyan nem mond sokat, mégis több fontos dolgot lehet leszűrni belőle a filmre vonatkozóan.

Többek közt azt is, hogy bár eddig is Gladiátor 2-ként hivatkoztak rá, eddig nem erősítették meg, hogy ez a film hivatalos címe. A kép alapján azonban biztos, hogy nem kapott új címet Ridley Scott filmje, nemes egyszerűséggel csak Gladiátor 2-ként kerül moziba. A nem hagyományos plakát egy pajzsot mintáz, amelyen a filmszereplői nem, egy ismerős idézet azonban látható: „Amit életünkben teszünk, az az örökkévalóságban visszhangzik” – mondta ezt az öt Oscarral jutalmazott Gladiátorban a Russell Crowe által alakított Maximus.

A filmmel kapcsolatban nagy a titkolózás, az eddig biztos, hogy Paul Mescal alakítja az első részben is feltűnő Luciust, Marcus Aurelius unokáját, aki a folytatásban harminc körül lesz, és hosszú évek után tér vissza. Édesanyja, Lucilla szerepében visszatér Connie Nielsen, aki az első rész antagonistája, Commodus testvére. A Stranger Thingsből ismert Joseph Quinn alakítja Caracallát, Derek Jacobi pedig Gracchust. Szerepel még a filmben Pedro Pascal és Denzel Washington, ám az ő szerepeiket egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A History Hit egy több mint félórás videót szentelt annak, hogy két történész segítségével boncolgassák, miről is szólhat a folytatás. Azt leszögezték, hogy mivel már az első rész is bizonyos esetekben lazán bánt a történelmi hitelességgel, ez így lehet a második esetében is. Amiben azonban nagyjából biztosak:

  • a film Severus-dinasztia elején játszódik, amely Commodus halála után emelkedett fel, nagy valószínűséggel 211-ben – ekkor hal meg Septimus
  • a film főgonosza Caracalla lesz, Severus fia, aki megölte saját testvérét – a társcsászárt –, Getát
  • fontos karakter a történelemben Iulia Domna, Severus felesége, aki megpróbálta megbékíteni a két, egész életükben rivalizáló fiút
  • a történészek szerint Rómán kívül  Észak-Afrikában játszódhat még a film – ezt támasztják alá a Marokkóban forgatott jelenetek –, sőt, az is esélyes, hogy brit helyszínek is lesznek.

A Gladiátor 2 november 22-én debütál a mozikban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik