Kultúra

Spielberg: A Dűne 2 az egyik legbrilliánsabb sci-fi, amit valaha láttam

VALERIE MACON / AFP
VALERIE MACON / AFP
Nem félt belemondani a bókot Denis Villeneuve arcába.

Denis Villeneuve-vel sok interjú készült az utóbbi években, de ezúttal maga Steven Spielberg kérdezte őt az Amerikai Rendezők Céhe Director’s Cut című podcastjában, és nem fogta vissza lelkesedését Villeneuve legutóbbi filmje, a Dűne 2 iránt:

Megcsináltad az egyik legbriliánsabb sci-fi filmet, amit valaha láttam. (…) Megtiszteltetés, hogy itt ülhetek és beszélgethetek veled. Hadd kezdjem azzal, hogy vannak filmkészítők, akik egyben világépítők. Nem hosszú a lista, és tudjuk nagyjából, kik szerepelnek rajta. Méliès és Disney és Kubrick, George Lucas. Én Ray Harryhausent is rátenném, Fellini is megépítette a maga világait. Tim Burton és nyilván Wes Anderson, Peter Jackson, James Cameron, Christopher Nolan, Ridley Scott, Guillermo del Toro. Vannak még néhányan, de tényleg nem hosszú a névsor, és én mélyen és szenvedélyesen hiszem, hogy téged üdvözölhetünk az egyik legújabb tagjaként

mondta Spielberg rögtön a beszélgetés elején, Villeneuve pedig hallhatóan meg is illetődött a hollywoodi legendától záporozó dicséretektől. Kritikusunk azért ennyire nem volt elájulva a Dűne 2-től, az ő benyomásait itt olvashatják a nagyszabású folytatásról.

Kapcsolódó
Dűne 2: Sivatagi gerillaháborút még soha nem dizájnoltak ilyen vonzóra
Tényleg Denis Villeneuve, a végtelen homokdűnék filmese a legalkalmasabb arra, hogy végigmesélje Paul Atreides fordulatos evangéliumát? A Dűne 2-ben ott rezeg a vihar előtti csend ideges vibrálása, amitől nem válik teljesen kiszámíthatóvá. Kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik