Kultúra

Meghalt a Derrick Klein felügyelője, Fritz Wepper

FRANK HOERMANN / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
FRANK HOERMANN / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
A német színész egy hospice házban halt meg.

Meghalt Fritz Wepper német színész, aki a Derrickben alakította Klein felügyelőt. A 82 éves színész egy hospice házban töltötte élete utolsó heteit.

A Bild megszólaltatta a Wepper feleségét, aki elmondta:

Fritz békésen elaludt.

A színész egészsége jó ideje hanyatlott, daganatot is diagnosztizáltak nála. Az erőfeszítések ellenére állapota romlott, testvére, a szintén színész Elmar Wepper novemberi temetésén már csak kerekesszékkel tudott részt venni, nemrég úgy döntött, hogy nem kér a kezelésekből. Felesége azt is elárulta, hogy egy hónapja került a felső-bajorországi hospice házba, ahol tizenkét éves lánya díszítette fel a szobáját, ő, és felesége volt mellette az utolsó hetekben.

Wepper már tinédzserkorában színészkedett, és azon német színészek egyike volt, aki a nemzetközi porondon is sikeres volt: szerepelt többek közt A híd című Golden Globe-ot nyert filmben, és az Oscar-díjas Kabaréban is Liza Minnellivel. A világhírt azonban kétségkívül Harry Klein karaktere hozta meg számára, akit a Derrick című sorozatban alakított több mint húsz éven át 1974 és 1998 között összesen 281 epizódban.

A kultikus német sorozatról itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
A pápától a belügyminisztériumi osztályvezetőig mindenki rajongott Derrickért
A Derrick a német közszolgálati televízió legnagyobb nemzetközi sikere: világszerte milliók rajongtak a táskás szemű nyomozóért, aki nem pofozkodott vagy lövöldözött, mégis tömegeket ültetett esténként a tévé elé. Kiknek köszönhetjük Derrick figuráját, és hogy fogadták Derricket a gyakran fanyalgó magyar kritikusok?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik